Barbecue onderhouden

Onderhoud is altijd belangrijk. Om een goed grillresultaat te blijven garanderen en een langere levensduur van je barbecue te verzekeren is het nodig om deze goed te reinigen na gebruik.

Er zijn diverse accessoires die deze klus minder vervelend maken. Met reinigingsborstels kun je het rooster schoonmaken. Er zijn ook reinigingssprays die vuil losweken en je helpen om alle oppervlakken hygiënisch schoon te maken.

We geven een paar punten mee die je zeker kunnen helpen.


Invetten voor het grillen

Het grillrooster van je barbecue vet je in met olie. Dit zal voorkomen dat gerechten aan het rooster blijven plakken.

Indirecte grillmethode

De indirecte grillmethode zal je barbecue het best tegen vervuiling behouden, zeker met een houtskoolbarbecue. Zet een groot aluminium druipbakje in het midden op het houtskoolrooster. Daarboven leg je het gerecht op het grillrooster. Vetten en sappen lekken in het druipbakje en kunnen nadien gemakkelijk weggegooid worden. 


Warm reinigen

Reinig je gas- of houtskoolbarbecue wanneer deze warm is. Een warm grillrooster kun je veel sneller reinigen dan een koud rooster. Is het grillrooster afgekoeld? Zet de barbecue dan nog even aan om de resten te carboniseren en schoon te borstelen.

Goed borstelen

Gebruik een goede schoonmaakborstel om het grillrooster van alle vuiligheden te ontdoen. Gebruik zeker geen staalborstels, die zijn veel te hard en zullen het oppervlakte van het grillrooster beschadigen.


Barbecue kopen

Let's
party

Barbecue accessoires

Let's
party

Barbecue feest

Let's
party

Houtskool barbecue opstarten

Let's
party

Betaal veilig makkelijk en snel

03-03-2021 21:46:00 Europe/Brussels +0100