LEGO DUPLO: Spelen om te leren

VIND PRODUCTEN

 

DUPLO 1.5 - 3 jaar

MIJN EERSTE DUPLO SETS

Leuke startersets als perfecte introductie om te leren bouwen

1 ½ - 3 jaar

DUPLO 2-5 jaar

MIJN DUPLO STAD

Klassieke, herkenbare thema’s voor fascinerend rollenspel.

2 - 5 jaar

DUPLO 2-5 jaar

DUPLO FIGUURJES

Leuke en creatieve gebouw avonturen met favoriete personages.

2 - 5 jaar

Best verkochte DUPLO 

ONTWIKKELING VAN DE FIJNE MOTORIEK

LEGO® DUPLO® stenen zijn groot, stevig en veilig: Ze passen perfect in kleine handjes en zijn ideaal voor het spelenderwijs ontwikkelen van de oog-hand coördinatie.

INSPIRATIE VOOR ROLLENSPEL

Bouwvakker of piloot; ouder of kok? Met DUPLO® speelgoed kunnen oneindig veel rollen worden bedacht en gespeeld! Peuters onderzoeken ervaringen, emoties en hun eigen identiteit.

OPEN EEN WERELD VOL FANTASIE

Met de eindeloze speelmogelijkheden prikkelen LEGO DUPLO sets de fantasie van jonge kinderen. Het speelgoed kan het creatief en probleemoplossend vermogen stimuleren.

 

10861 MIJN EERSTE EMOTIES

Help je peuter om verschillende emoties te herkennen en te begrijpen! Dat gaat uitstekend met deze kleurrijke personages die je kunt bouwen met LEGO® DUPLO® stenen, speciaal ontwikkeld voor leuk en veilig spelen door kleine handjes. Draai de dubbelzijdige hoofdstenen om verschillende gezichtsuitdrukkingen te ontdekken en gebruik de dubbelzijdige verhaalstenen om je eigen verhalen te bedenken over emoties en gevoelens. Jullie kunnen samen urenlang spelen met deze kleurrijke stenen en tegelijkertijd de taalvaardigheid van je peuter verbeteren.


LEGO Duplo is een echte aanrader voor iedereen die jonge kinderen in huis heeft. De bouwblokken zijn groter dan de klassieke LEGO en ontworpen om peuters en kleuters hun fijne motoriek verder te ontwikkelen. Bovendien stimuleren ze creativiteit en zorgen ze voor uren en uren speelplezier. Een basissetje kan al heel wat leuke bouwwerken als resultaat hebben, maar wie voor een grote collectie LEGO Duplo blokken kiest, heeft echt ontelbaar veel mogelijkheden. Daarnaast zijn de blokken vervaardigd uit uiterst stevig en duurzame kunststof waardoor ze een leven lang in perfecte staat blijven. Ze kunnen gewassen worden en gereinigd met zeep en zijn zelfs vaatwasmachine bestendig.

Behalve de gewone blokjes vind je vandaag ook verschillende sets met een thema terug in de collectie van LEGO Duplo. Hierbij kun je denken aan treinen, dieren, een boerderij, een schooltje en dergelijke meer. De thema's sluiten nauw aan bij de leefwereld van de peuter of kleuter. Alles is voorzien van vrolijke en felle kleuren die het kind aanspreken. De themadozen kun je perfect combineren met de standaard blokjes gezien LEGO erover waakt dat alles netjes op elkaar past en kinderen dus zelf nieuwe constructies kunnen bedenken en uitwerken. En hoewel de ontwerpfase bij kleutertjes vaak nog beperkt is, zul je merken dat er toch leuke constructies tevoorschijn komen wanneer ze de blokjes gewend zijn.

Een collectie Duplo die zeker ook de moeite is, zijn de leerzame dozen. Dit zijn sets die blokjes bevatten met als doel het kind iets nieuws aan te leren. Er zijn dozen die dienen om te leren tellen, kleuren te herkennen, fruit te benoemen en dieren te ontdekken. Wanneer je samen met je kind speelt, merk je al snel dat deze speelse manier van aanleren veel sneller gaat dan elke andere manier. Voor je het weet, kent je kleuter de kleur van alle Duplo blokjes.

 

NOG MEER MOGELIJKHEDEN

 


CREATIEF OPGROEIEN

 

PEUTERTIJD!

In deze fase kun je je kind leren hoe je LEGO DUPLO stenen kunt stapelen of samen met je kind verschillende kleurcombinaties proberen. Daarna zal het waarschijnlijk niet lang duren voor je kind de fijne motoriek voldoende onder de knie krijgt om zonder jouw hulp stenen op elkaar te stapelen.

KLEUREN EN VORMEN

Je kind begint nu waarschijnlijk ook kleine torens te maken van LEGO DUPLO stenen, die vaak meteen omver worden gegooid en opnieuw opgebouwd. Deze eerste oefensessies worden gevolgd door meer creatieve bouwprocessen met een groeiend begrip van vormen en kleuren.

CONTACT LEGGEN

Je kind begint steeds meer prijs te stellen op gezelschap en vormt misschien al spelend de eerste vriendschappen met leeftijdsgenootjes. Er is nog van alles te leren, maar met wat aanmoediging en complimenten van mama of papa kan bijna alles boeiend en leerrijk worden.

CONSTANTE NIEUWSGIERIGHEID

Ze stellen vragen... en nog meer vragen. Zo kunnen vierjarigen het best omschreven worden. Laat je antwoorden zien met LEGO DUPLO stenen en bedenk er verhalen mee over onderwerpen die je kind op dat moment bezighouden: de meeste kinderen zijn enorm nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit.

BEKIJK ALLE PRODUCTEN


WIST JE DAT?

 

DUPLO wist je dat 1
DUPLO wist je dat 2

THE FUN CONTINUES!

 

lego juniors

 

lego juniors fun

DE PERFECTE OPSTAP NAAR DE KLEINERE LEGO STENEN - VOOR KINDEREN VAN 4-7 JAAR

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

02-12-2021 04:59:50 Europe/Brussels +0100