Krokusvakantie

Tijdens de eerste vakantie van het jaar staat er al meteen heel wat op het programma. Overal in België vieren we carnaval, we organiseren verjaardagsfeestjes, misschien gaan we wel op skivakantie... Maar soms zijn er natuurlijk ook saaie momenten. Ideaal om al eens een eerste keer te proeven van het buitenspelen, maar wat als het slecht weer is (zoals nu)? Hieronder brengen we enkele tips ter inspiratie voor een geslaagde, druilerige of koude krokusvakantie vol fun! Volg ons Krokusvakantiebord op Pinterest en laat je inspireren voor een gigantische dosis fun in de vakantie :)

 

 

WIN-WIN-WIN

Het is Krokusvakantie! Bovendien ging 'het jaar van de aap' deze week van start. Als dat geen aanleiding is om ‪apenstreken‬ uit te halen, dan weten we het ook niet meer! Deel de monkeybusiness van jouw kleine snotaapjes op instagram met #‎funyearofthemonkey, tag @funbelgium in je post en win een beestig pakketje!


Knutselen in de Krokus - Maak je eigen sneeuwbol!

Bij gebrek aan sneeuw (tenzij jullie gaan skiën natuurlijk) kan je met deze coole sneeuwbol toch een beetje sneeuwpret in huis halen!

Deze benodigdheden heb je al in huis

  • Vergeten dierenfiguurtjes
  • Glazen potje (leeg potje confituur)
  • Glitters
  • Glycerine (makkelijk te verkrijgen bij de drogist)
  • Waterbestendige superlijm
  • Water

Stap 1

Lijm de pootjes van het dierenfiguurtje stevig vast aan de onderkant van het deksel. Laat goed drogen. 

Stap 2

Vul het glazen potje bijna volledig met water (het diertje moet volledig onder water staan). Laat de kinderen zoveel glitter toevoegen als ze willen en druppel wat glycerine in het water.

Stap 3

Lijm vervolgens het deksel goed op het potje en laat opnieuw goed drogen vooraleer het schudden kan beginnen!
 
En Shake Shake Shake!

Buiten spelen in de Krokus - een schuimslang blazen

Mocht het ooit nog buitenspeelweer worden deze zomer, kan dit nog een leuke activiteit zijn :)

Deze benodigdheden heb je al in huis

  • Lege plastic waterflessen
  • Oude sokken of sokken waarvan de tweede sok vermist is
  • Afwasmiddel
  • Kleurstof die je gebruikt voor bvb. toppings van cupcakes

Stap 1

Knip met een schaar de bodem van een waterfles (dit doen de mama's of papa's best). Glijd een sok over de opening en zorg ervoor dat de sok vast zit met een stevig elastiekje.

Stap 2

Neem een soepbord en giet daar wat afwasmiddel in, samen met een heel klein beetje water. Hoeveel afwasmiddel je nodig hebt zal je al snel aan den lijve ondervinden. Doop de onderkant van de fles met de sok een paar keer in het soepbord.

Stap 3

Giet enkele druppeltjes van de kleurstof op de sok en blaas nu stevig, maar voorzichtig, op de dop van de fles. Je zal zien dat er zich een echte slang ontpopt uit je fles. De kleurtjes maken het des te magischer! Nog andere knutseltips of heb je de resultaten van je knutselpartijtje op de gevoelige plaat vastgelegd? Aarzel dan niet om je foto's te delen op op onze Facebookpagina!


Betaal veilig makkelijk en snel

07-03-2021 09:57:01 Europe/Brussels +0100