LEUKE WERELD

Lobke Gielkens werkt als journaliste voor Femma, Steps Magazine en La Maison Victor. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama van twee jonge kinderen Kobe (4) en Frauke (2) schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. Een jaar later verscheen Het Leuke Vakantieboek, een boek boordevol inspirerende anti-verveelactiviteiten voor elke dag van de vakantie. Creativiteit is haar drijfveer. Op haar mamablog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Het is haar kleurrijke wandeling door het gewone leven. 

Lees verder en ontdek een heel erg leuke DIY tip van Lobke én haar top 10 'FUN things'.


WINNAARS Het Leuke Vakantieboek

Deed je meer aan onze wedstrijd? Dit waren de drie vragen (incl. het juiste antwoord):

 1. Hoe heten de kindjes van schrijfster Lobke? Kobe en Frauke
 2. Wat was de titel van het allereerste boek van Lobke? Het Leuke Mamaboek
 3. Hoeveel DIY-projectjes staan er in het Leuke Vakantieboek? 62

22 mensen beantwoordden de 3 vragen correct. De gelukkige winnaars worden persoonlijk verwittigd. Niet gewonnen? Rep je naar 1 van onze winkels en krijg het Leuke Vakantieboek, gratis bij aankoop van €40 speelgoed en zwembadartikelen! Haast je, want OP=OP!

DIY : Onderweg met de LEGOblokjesbroek

Gastblog FUN - Tekst: Lobke Gielkens

Met de grote vakantie voor de deur is er misschien wat extra tijd om iets leuks te knutselen. Kobe en Frauke zijn echte LEGOfanaten dus deze broek viel hier erg in de smaak! Met deze leuke DIY-tip word je zelf modedesigner en ontwerp je unieke stof met je eigen print. Met textielverf kan je alle kanten uit, maar deze leuke LEGOblokjesbroek springt er toch uit! Start to textielverf!

Dit heb je nodig:

 • joggingbroek of ander kledingstuk
 • (textiel)verf
 • legoblokje(s)
 • (afwas)sponsje

Zo ga je te werk:

1. Leg de joggingbroek open op een vlakke ondergrond. Voorkom ongelukjes en bescherm de tafel met plastic, krantenpapier of een oud tafellaken. Doe wat textielverf op een bordje en doop er een (stukje) afwasspons in. Dit is je stempelkussen.

2. Druk twee of meer LEGO-blokjes op elkaar, zo krijg je een stempel die gemakkelijk vast te houden is.

3. Druk het legoblokje op het sponsje en bestempel de voorkant van de joggingbroek. Laat drogen. Draai de broek daarna om en bestempel ook de achterkant. Laat opnieuw drogen. Keer de broek binnenstebuiten en strijk ongeveer 4 minuten op 150° C. Een eenvoudige manier om de perfecte speelkleren te ontwerpen!

Happy vacation!

Op mijn blog zal je deze vakantie geregeld leuke DIY-tips terugvinden, let’s stay in touch op www.leukewereld.be

Tip: In Het Leuke Vakantieboek dat ik vorig jaar schreef, staan nog meer van deze leuke DIY-tips!


De keuze van Lobke (en Frauke en Kobe)

1. Popcornmachine

Omdat wij altijd in the mood zijn voor een feestje en dan mag popcorn niet ontbreken! Slecht weer in de zomer? Dat laten wij niet aan ons hart komen. Een zakje popcorn, een zelfgemaakt dekentje en een lekker filmpje…gezellig samen zetelen was nog nooit zo leuk! Een tuinfeestje? Ook dan mag popcorn niet ontbreken. Of wat dachten jullie van een zelfgemaakte drive-in movie voor kindjes? Snij enkele grote kartonnen dozen tot auto’s, beschilder ze en zet een groot televisiescherm buiten! Naar de cinema gaan was nog nooit zo gezellig!

Ontdek het popcornmachine

2. Funny glijbaan

Kobe en Frauke zijn 2 ongelooflijke waterratten! Een zwembad in de tuin en zo’n coole glijbaan als deze, meer hebben ze niet nodig om een zomerse namiddag in de tuin te beleven! Waarom op vakantie gaan naar verre bestemmingen als je de vakantie in je eigen tuin kan brengen en je eigen aquapark kan bouwen? 

 

 

Ontdek de glijbaan voor jouw waterpark

3. Roze naaimachine

Zo moeder, zo dochter! Wanneer mama achter haar naaimachine kruipt, heeft Frauke altijd zin om mee te doen. „Ikke ook naaien,” luidt het hier meermaals per week. Met enkele restjes stof, kan ik haar mee aan het werk zetten en krijgt ze het naaien met de paplepel in de mond gegeven, heerlijk toch?

 

Ontdek onze naaimachines voor kinderen

4. Super Sand Classic

Onze kindjes zijn dol op zand! Als het niet in de tuin is, dan zit het gegarandeerd in hun broek en schoenen, ik vind altijd en overal zand. Met dit Super Sand zouden we het plezier van zand in huis kunnen halen zonder de troep! Het droogt naar het schijnt niet uit en is ultrazacht en het is gemaakt van natuurlijke materialen. Echt iets voor ons!

Ontdek ons kleefzand

5. Mini moestuintjes

Kobe en Frauke vinden het dol om samen met hun papa in de moestuin te werken en daarna hun eigen gekweekte fruit en groentjes op te eten. Ze leren er niet alleen mee waar hun eten op hun bord vandaan komt, ze worden ook gestimuleerd om mee in de tuin te werken. Laat die worteltjes maar groeien!

Naar de moestuin

6. Circusartiesten

Circus wordt bij Kobe en Frauke met de paplepel in de mond gegeven met een vader die hen al van baby af aan stimuleert om te jongleren en circuskunstjes te doen. Met deze flowersticks en jongleerballen, kunnen ze zich een hele zomer amuseren, binnen én buiten.

Speelgoed voor circusartiesten

7. Step

Met 2 Frozen-fans in huis, staat zo’n Step garant voor uren speelplezier en zorgt hij bovendien voor extra lichaamsbeweging. Iets wat wij onze kinderen graag willen meegeven! Dankzij de 3 wielen is hij al geschikt voor de allerkleinsten, dus ons kleine meisje kan er al goed mee aan de slag!

Naar de steps

8. Waterbaan

Omdat onze twee kleine waterratten dol zijn op spelen met water en met deze baan hun eigen haven kunnen bouwen! Ze leren hoe water beweegt en ze kunnen er bovendien samen mee spelen, iets wat wij heel belangrijk vinden om mee te geven: samen spelen is samen delen :-). 

Ontdek de waterbaan

9. Kapla

 Omdat wij fan zijn van duurzaam en houten speelgoed en onze kleine bouwvakker het heerlijk vindt om te bouwen en te stapelen! Kapla zijn eigenlijk meer laatjes dan blokken, leuk constructiespeelgoed waar je echt mee kan bouwen. Kobe houdt het nog bij simpele torens en speelt er wel eens domino mee, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij zijn grote fan!

10. Schilderen met spons

Waarom? Slecht weer? Dat laten wij niet aan ons hart komen! Dan lassen we toch gewoon een knutselnamiddagje in. Met deze leuke hobbydoos kunnen we schilderen met spons en de mooiste knutselwerkjes samen maken! 

Ontdek de hobbydoos

De blog van Lobke vind je op www.leukewereld.be  Foto: Mieke Dalle - De Klikmobiel

 

 

 1. Minituintje Wortelen

  Special price € 6,99

  Normale prijs: € 9,99

 2. Acrobat Flowerstick

  € 18,99

 1. Het Leuke Vakantieboek

  Special price € 9,98

  Normale prijs: € 19,95

Betaal veilig makkelijk en snel

25-02-2021 17:04:59 Europe/Brussels +0100