Het is weer zover, eind juli. En zoals elke Lokeraar en muziekliefhebber intussen wel weet, wil dat zeggen dat de Lokerse Feesten dan starten. Dit jaar doen ze dat voor de 41e keer. In totaal zijn er een 800 vrijwilligers die tijdens opbouw, afbraak en de festivalweek zelf de handen uit de mouwen zullen steken. 

1 van die vrijwilliggers is Bert 'Beirblomme' De Backer, ervaringsdeskundige en schrijver van het boek '40 jaar Lokerse Feesten'. We lieten de Lokerse Feesten expert en lokale held los in onze pilootwinkel in Lokeren, waar we o.a. meer dan 400m² aan feestartikelen in huis hebben. Benieuwd waar het Lokerse feestbeest mee naar buiten kwam? Je leest het hieronder!

Beirblomme (3e van links): "Voor mij worden het dit jaar de 31e of 32 Lokerse Feesten als medewerker, maar eerlijk gezegd ben ik intussen een beetje te tel kwijt. Na een aantal verschillende jobs ben ik nu samen met Ru, Christophe en Stiene verantwoordelijk voor de LF-blog.

In de praktijk komt het er op neer dat we van bij het begin van de opbouw tot bij de afbraak overal gaan rondneuzen en verslag uit brengen van het leven voor en achter de schermen. Gewapend met camera, blad en papier en ook de dictafoon gaan we op zoek naar toffe verhalen en sprekende foto’s die we dan bloggewijs met de wereld delen.  Maar, en daar letten we met zijn allen héél hard op, het mag ook niet te serieus worden. Onze blog mag absoluut geen feitelijk  verslag van de feestweek worden, maar veeleer een héél speciale blik door een veelkleurige bril!"

Speciaal voor FUN toch even een aantal zaken die zeker op mijn lijstje staan voor de komende dagen:

1. Bloggen on ice

Met dit weer vergaderingen organiseren over hoe en wat en vooral wanneer is niet altijd aangenaam. Natuurlijk zijn we enthousiast en moet het gebeuren, maar om er zeker van te zijn dat iedereen ook daadwerkelijk op tijd is helpt het natuurlijk van de deelnemers een lekker ijsje te beloven. Een zelfgemaakt ijsje dan nog! Welke smaak wil jij?

2. De boog...

Opbouwen is hard werken en er voor zorgen dat alles op tijd klaar is en op de juiste plaats terecht komt. Maar opbouwen is natuurlijk ook plezier maken en elkaar plagen. Op zulke momenten is zo’n waterpistool of de natuurlijk een onmisbaar item. Het enige nadeel is natuurlijk dat je nooit weet met welk formaat er nadien wraak zal genomen worden…

3. Feestje? Langs hier!

Mensen die de Lokerse Feesten nog niet (zo goed) zouden kennen die moeten we natuurlijk een handje helpen om op en rond het plein het spoor niet bijster te raken. Daarom hebben we zowel op weg naar als op het terrein een héle pijlencollectie ontwikkeld die al onze bezoekers moet helpen om het noorden niet kwijt te geraken. We zouden natuurlijk gebruik kunnen maken van deze party tape, maar we hebben dan toch maar geopteerd om het in onze eigen en gekende LF-styling te doen!

 

4. Interviewen in stijl

Wanneer we op stap gaan  rond het terrein om kleine reportages te maken willen we natuurlijk een beetje opvallen zodat we snel de aandacht krijgen die nodig is om mensen aan de praat te brengen. Een ideaal middel daarvoor is een Opposuit. Geef nu toe, wie kan daar aan weerstaan?!

5. Brood en spelen in de backstage.

Mijn echtgenote en een pak vrienden werken met zijn allen in het artiestenrestaurant. Dit restaurant bevindt zich in onze backstage-ruimte, centraal gelegen tussen de kleedkamers van de artiesten.  De artiesten kunnen daar genieten van een echte restaurantkeuken waar alles vers klaar gemaakt wordt.  Het is dan ook één van de redenen waarom de bands zo graag naar Lokeren komen. Als blogger en echtgenoot passeer ik hier dagelijks om mijn echtgenote even goeiedag te zeggen – zo zien we elkaar tijdens de avond ook eens J - en om vlug met mijn collega’ s een spelletje vier op een rij  of Mikado te spelen wanneer de aanwezige artiesten elkaar niet aan het bekampen zijn. 

6. In Lokerse sferen

Onze persruimte is vooral warm, zeer praktisch en niet zo gezellig. Om alles daar een beetje aangenamer te maken beginnen we al met het doven van de TL-lampen en schakelen we over op deze fijne led-lampjes voor een feestelijker effect! 

7. Alle hens aan dek!

De appel valt niet ver van de boom zegt het spreekwoord. In Lokeren maakt men daar al vlug “Aan een appelboom groeien geen peren” van, maar u begrijpt al dat mijn dochter toch een beetje van haar papa heeft. Wanneer zij op stap gaat om te gaan swingen en zingen op de tonen van Kapitein Winokio dan kan de gepaste outfit niet ontbreken. En wie zee en matrozen zegt, die zegt ook piraten…. Dit wordt mijn jongste piraat haar favoriete zeeroversplunje!

Wil je graag het volledige programma nog eens checken ga dan vlug kijken op http://www.lokersefeesten.be/programma of check de app die je vanaf nu als een trouwe compagnon vergezelt op al je Lokerse Feestenuitstapjes.

Tot op de op de Lokerse Feesten ! Beirblomme x

De keuze van het Lokerse Feesten team:

 1. Bestron IJsmachine

  € 44

 2. Kostuum Piraat Tessa - Maat 116

  € 29,70

 3. Slinger Party Tape Hollywood

  € 4,40

 4. OppoSuits Testival Maten 46 tot 62

  Special price € 52,49

  Normale prijs: € 74,99

  Meer info

Betaal veilig makkelijk en snel

07-03-2021 10:37:40 Europe/Brussels +0100