Je eigen kruiden: een nóg lekkerdere BBQ!

Benieuwd naar ons geheime en succesvolle recepten? Combineer tijm, oregano, look, peper en zout met olijfolie tot een lekkere vleesmarinade, spiets krielaardappeltjes op een takje rozemarijn voor kruidige satéetje, maak je eigen foccacia op de barbecue:  rol je basisdeeg uit, overstrooi met al je lekkerste kruiden, besprenkel met olijfolie en plaats hoog boven een zacht vuur op een barbecuerooster en combineer een pakje boter op kamertemperatuur met fijngehakte verse kruiden, lekker op een broodje of een vispapillot. Het leukste aan deze tips is dat ze simpel zijn, dat iedereen verrassend uit de hoek kan komen! En ze zijn overheerlijk... Mmmmmmm :)

Zelfgemaakte kruidenmix

Wat heb je nodig?

  • Een paar takjes verse rozemarijn en tijm. Je hebt voldoende met 1/2 koffietas fijngehakte blaadjes.
  • Een halve tas koffietas grof zeezout
  • 2 teentjes knoflook
  • een hakset of snijplank + mes
  • een bakplaat
  • keukenpapier
  • een glazen potje van +/- 100 ml

Zelfgemaakt? Zo gemaakt!

  1. Geef de kruiden een grondige wasbeurt. Verwijder de blaadjes van het steeltje. Dit kan je gemakkelijk doen, door tegen de groeirichting in, over het steeltje te  wrijven. Dep de krudien droog met keukenpapier
  2. Snijd/hak de roezmarijn en tijm fijn
  3. Snijd/hak de knoflook in kleine stukjes
  4. Doe de look in een vijzel, voeg 1 el zout toe en vijzel samen
  5. Voeg de kruiden toe en vijzel alles fijn
  6. Doe het mengsel op de bakplaat op bakpapier en laat het 2 à 3 dagen drogen.
  7. Doe het kruidenmengsel in een glazen potje en geef je mengsel een leuke naam.

Kruidenboter

Kruidenboter zelf maken is écht gemakkelijk en superlekker. Bovendien kan je de boter maken in grotere hoeveelheden en invriezen. Zo heb je altijd verse kruidenboter bij de hand. Je kruiden hakken wordt heel eenvoudig en weinig gedoe met een hakset. Lekker op een broodje, tussen de aardappelen of met een stukje vlees of vis. Je kan er heel weinig mee misdoen en een experimentje is nooit ver weg. Heerlijk, gewoon! 

Wat dacht je van kruidenboter met basilicum, pijnboompitjes en knoflook?Receptje!

Wat heb je nodig?

  • 500 gr zachte roomboter
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 6 el fijngehakte verse basilicum
  • 4 grote teentjes knoflook, vers uit de lookpers
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, fijngehakt

Zelfgemaakt? Zo gemaakt!

Meng alle ingrediënten. Om er een handig rolletje van te maken, kan je bakpapier gebruiken, rollen maar! De boter mag ongeveer een uurtje rusten in de koelkast. Restjes kan je invriezen en de volgende keer gebruiken!

  1. Bamboo Hakset Klein

    Special price € 6,90

    Normale prijs: € 22,99

Betaal veilig makkelijk en snel

05-12-2021 11:26:18 Europe/Brussels +0100