Tijd voor een (buurt)feestje!

Buurtborrels en straatbarbecues

Een voor de hand liggende klassieker, maar daarom niet minder leuk. Leer je buren en je buurt beter kennen met een glaasje in de hand. Heb je niet echt een afgezonderde plaats in jullie buurt om te borrelen onder een partytent? Ga dan voor de straatbarbecue waarbij iedereen zijn eigen tafel buiten zet. Zo krijg je 1 lange tafel, waar alle buren aan kunnen tafelen. Vergeet op de uitnodiging niet te vermelden dat iedereen iets lekkers meebrengt. 

Speelstraten, kubbtoernooien en 'trotinettekoersen'.

Wonen er in je buurt veel jonge gezinnen met kleine kindjes, dan kiest je buurt misschien eerder voor een feest in de namiddag. Een koffiepauze met taart is bovendien ook het perfecte excuus om een kubb- of petanquetoernooi uit de grond te stapen. Zo hebben jullie - ook in de 51 weken dat het geen week van de buur(t) is - de gelegenheid om bij te praten met de buren. De verliezer van het toernooi, zorgt de volgende keer voor taart...

Kubbtoernooi

Het stoerste buitenspeelgoed, voor echte vikingen.

Toernooi verloren = taart bakken

Haal je kookkunsten maar boven!

Nog leuke straatspelletjes

Stoepkrijt, reuzespellen en andere familiespelletjes...

Thema voor aan tafel

Een thema voor je feestje? Laat je inspireren door onze party thema's.

 1. Schort Hawai

  € 8,80

 2. Shot Glass Nl-Tiki

  € 2,20

 3. Stokjes Palmboom

  € 3,30

Maak je buurt groener en gezelliger.

Als je voor het buurtfeest een kleine bijdrage vraagt, dan kan je met de opbrengst leuke dingen doen die de buurt ten goede komen. Bloemetjes zaaien, een paar bankjes in de straat plaatsen waar het leuk is om samen te keuvelen, het volgende buurtfeest sponsoren... Leer je buren en je buurt kennen en dat wordt zeker ook een bron van inspiratie en ideeën die het leven in je buurt zoveel leuker maken. 

 1. Minituintje Rucola

  Special price € 6,99

  Normale prijs: € 9,99

 2. Minituintje Wortelen

  Special price € 6,99

  Normale prijs: € 9,99

 3. Minituintje Kerstomaten

  Special price € 6,99

  Normale prijs: € 9,99

  Meer info

De uitnodiging en de ijsbreker.

Zeer belangrijk! De uitnodiging voor je feest... Anders zou de opkomst wel eens mager kunnen zijn. Maak een klein briefje voor in de bus en/of een poster die iedereen aan zijn ruit kan hangen. Prik een datum en een uur op de uitnodiging en vermeld wat je buren al dan niet mogen meebrengen. Een drankje, een hapje, een eigen stoel... Ga de week voordien nog eens persoonlijk langs bij je buren, zo weet je wie er langskomt op het feest. 

Maak je uitnodiging zelf

Een kennismakingsspelletje kan een uitstekende ijsbreker zijn, als je eigenlijk niet iedereen kent. Leuk kan zijn, dat iedereen bij aankomst een naamkaartje krijgt inclusief huisnummer. Zo weet je alvast waar die ene buur woont en wordt het eenvoudiger om een gesprek aan te knopen. Extra: je kan ook kwartetten maken! Geef je buren -per vier- een symbooltje. Aan de hand daarvan kunnen ze later op de avond samen zitten en een gemeenschappelijk kenmerk zoeken.

Betaal veilig makkelijk en snel

25-02-2021 16:52:24 Europe/Brussels +0100