5 tips voor een stressvrije Sint

De avond van 5 december is zowel voor ouders als kinderen extra spannend. De kids vragen zich af wat er in hun schonetje zal liggen de volgende dag. De ouders hopen de kids op tijd in bed te steken, zodat ze nog ruim de tijd hebben om alles klaar te zetten voor de magische ochtend van 6 december. 

Maar het is niet enkel alles klaarzetten waar je je als ouder op moet voorbereiden. En het is niet enkel 5 december dat het spannend is. De spanning begint al wat vroeger...

1001 vragen over Sint & Piet

Kinderen stellen vragen over alles. Dus reken er maar op dat er enkele vragen over Sint en Piet zullen komen tijdens de Sintperiode. Denk hier op voorhand even aan, en zorg ervoor dat je binnen het gezin steeds hetzelfde verhaal/antwoord geeft bij vragen over dit onderwerp. Want kinderen onthouden alles ;-)

Onmogelijke verlanglijstjes

Een aapje, een echte Porsche, een ruimteracket,... Kinderen zijn de beste bedenkers van onmogelijke verlanglijstjes. Zorg daarom voor (haalbare) alternatieven waar iedereen blij mee is. Geef ze de speelgoedfolder of filter op de webshop op de juiste categorieën en laat ze daar gerust uit kiezen. Iedereen tevreden!

Cadeautjes goed verstoppen

Kinderen zijn nieuwsgierig én slim. Je moet ze dus nog slimmer af zijn door de Sint cadeaus goed weg te stoppen. Leg het anders maar eens uit ;-) 
Je doet dit dan ook best op plaatsen waar ze of nooit komen, of niet bij kunnen. 

Schoentje klaar zetten

De kans is klein dat jij of je kids dit zullen vergeten, maar je weet nooit. Dus stip 5 december aan in je agenda en zorg dat alles perfect is. Een schoentje met wortel en suikerklontje voor het paard van de Sint, een pintje bier voor Piet, een glas water voor de Sint én de Sintbrief. Zo, helemaal klaar!

Brief van de Sint

Het spreekt voor zich dat de kinderen een brief maken voor de Sint. Maar het is altijd leuk als ze een briefje terug krijgen. Haal je beste bevende hand boven om een zo geloofwaardige brief van de Sint te schrijven. Dit is ook handig om ze te wijzen op wat kattenkwaad dat ze uitgesctoken hebben onlangs ;-)

Betaal veilig makkelijk en snel

05-03-2021 15:04:27 Europe/Brussels +0100