Niet thuis tijdens het EK? Geen probleem!

Van 10 juni tot en met 10 juli is heel Europa in de ban van het EK 2016. Dat zijn dertig dagen waarop je als voetbalfan maar beter geen andere plannen maakt. Maar wat als je tijdens die periode net met vakantie gaat of ergens op een festivalweide vertoeft?

Pimp je auto

Ook in het buitenland mogen ze gerust weten dat je als één man of vrouw achter onze nationale ploeg staat. Trek je met de auto of de mobilhome naar het zuiden, versier die dan feestelijk met de nodige Rode Duivels-attributen. Belgische vlaggetjes rond je spiegels, een supporterssjaal op de hoedenplank, een tricolore bloemenketting aan je achteruitkijkspiegel ... De echte durvers tooien zelfs hun motorkap in de Belgische driekleur. Wees trots op je afkomst, ook onderweg!

Belgen in het buitenland

Breng je je vakantie door in een huisje of caravan mét televisietoestel, dan kom je prima aan je voetbaltrekken op reis. Slaap je in een tent? Op de grotere campings is er meestal wel een tv-zaaltje aanwezig waar je de matchen kan volgen. Laat de Belgische vlag dus maar wapperen op je kampeerplek! En ook op de zomerfestivals zal het niet ontbreken aan voetbalgekte. Zo kan je op The Hive – de camping van Rock Werchter – de EK-kwartfinales live en integraal volgen op grote schermen. Stop je festivaltentje dus gerust in een zwart-geel-rood jasje en vergeet je toeter en driekleurige pruik niet!

Supporteren op verplaatsing

Wie gaat wildkamperen in de Scandinavische wildernis of op groepsreis door de woestijn van Wadi Rum trekt, zal het wat moeilijker hebben om de matchen van de Belgen on the road te volgen. Maar in de meeste grotere dorpen en steden vind je vast snel een gezellige sportkroeg waar de wedstrijden live worden uitgezonden. Sfeer verzekerd! Wel opletten als je op vakantie bent in het land van de tegenstander … En als het echt niet anders kan, stap je gewoon een Starbucks of McDonalds binnen en maak je gebruik van hun gratis wifi om de match te streamen op je tablet of smartphone.

Duivelse selfies

Leuk voor de thuisblijvers: neem je supportersoutfit mee op vakantie, maak een selfie in vol ornaat bij de leukste bezienswaardigheden op je trip en post de foto’s op je Facebook- of Instagramprofiel. Als je dan toch eens een wedstrijd moet missen, ben je er tenminste in gedachten wel bij geweest, toch? En geef toe: zo’n uitgedoste Duivels-fan voor de Eiffeltoren, het Colosseum of de Grand Canyon is best een leuk gezicht!

Betaal veilig makkelijk en snel

13-04-2021 21:16:36 Europe/Brussels +0200