Fun op reis

Als ouder ben je steeds op zoek om 'op reis gaan met de kindjes' een stukje aangenamer te maken voor iedereen. Lang stilzitten is niet de grootste specialiteit van kleine heen-en-weer-en-op-en-neer-wippers. Maak die lange rit zo aangenaam mogelijk en richt je wagen in als een speelkamer op wieltjes. Met onderstaande tips vliegt de tijd in de auto voorbij!

Anti-verveeltips voor onderweg

☆ Puzzelen met de ganse familie op V-A-K-A-N-T-I-E

8 letters! Het begint met en 'v' en eindigt op 'antie', puzzelen met de ganse familie kan heel leuk en grappig zijn. Hou dus je Zweedse puzzel en kruiswoordraadsels bij de hand in de auto en ga samen op zoek naar het antwoord.

☆ Reisspelletjes spelen

Party&Co, Trivial Pursuit... neem de speelkaartjes mee van een gezelschapsspel dat jullie gemakkelijk in de auto kunnen spelen en probeer de opdrachten, vragen, tekeningen onderweg te maken. Een reisspel variant van Wie is het, Auto Bingo of een ander reisspelletje is natuurlijk extra handig. Ook leuk om ter plaatse te spelen aan het zwembad of op een regenachtige dag.

☆ Filmpje kijken

Neem je tablet, ipad, portable dvd-speler, 3DS, Playstation of Gameboy (wie weet!) mee op reis. Vaak kan je hierop meerdere spelletjes spelen of zelfs een boek lezen in sommige gevallen. Neem een uurtje voor jezelf  en speel een spelletje op je draagbaar scherm naar keuze. Wil je graag een film kijken? Neem verschillende dvd's mee of zet de films op voorhand op een USB stick.

☆ Speel eens een ouderwets autospelletje

  1. Ik zie ik zie wat jij niet ziet - Hou een voorwerp die je kan zien in je hoofd. Je tegenspeler mag enkel je gedachten raden met ja/neen-vragen.
  2. Raadsels (Ontdek de grappigste raadsels voor kinderen)
  3. Ik ga op vakantie en ik neem mee - Iedereen mag op beurt iets opsommen op reis, maar niet voor hij de opsomming herhaalt die eraan vooraf ging. Wie het eerst een woordje uit de slinger vergeet, die verliest het spelletje.
  4. Kaarten - Neem een spel kaarten en speel een kaartspelletje op de achterbank.
  5. Radiospel/Muziekquiz - Verander van zender en raatdt om het snelst welk liedje het is!

☆ Maak een leuke zin van een nummerplaat

Laat je tegenspeler een kenteken kiezen van een auto in jullie beurt. Opgepast voor de slappe lach, want dit levert heel vaak grappige zinnen en situaties op.

Doe een vrachtwagenchauffeur toeteren.

Wie vond dit als kind niet leuk? Spreek op voorhand een paar basisregels af en hou het veilig, maar gekke bekken trekken en bordjes maken voor de vrachtwagenchauffeur zijn heel vaak een succesformule ;)

Oefen een paar zinnetjes in de taal van de bestemming.

Onderweg naar het buitenland? Oefen dan een paar zinnetje in de taal van jullie vakantiebestemming. Je kan er ook een spelletje van maken; wie onthoudt de meeste woordjes of 'ik ga op reis en neem mee', maar dan met woorden in de taal van jullie bestemming.

☆ Tijdschrijft/boek lezen

Je kan natuurlijk ook lezen in de auto (als je er niet wagenziek van wordt). Een leuke strip of een prentenboek is leuk lezen voor de kinderen onderweg. Ontdek onze boeken.

☆ Maak herinneringen voor het fotoboek

Neem een aantal wegwerp camera`s mee voor onderweg en probeer zo veel mogelijk mooie kiekjes te schieten. Eenmaal je aangekomen bent op bestemming kunnen de camera`s ontwikkeld worden en kan je zien wat het eindresultaat is. Dit kan natuurlijk ook met een digitaal toestel. De foto's van onderweg en bijvoorbeeld de bordeen van steden die je tegenkomt onderweg kunnen een leuke intro zijn voor het fotoboek achteraf!


Maak leuke armbandjes onderweg

 

Knoop een paar felgekleurde touwtjes vast aan de stoelleuning voor je en maak gevlochten of geknoopte armbandjes in allerlei kleuren. Helemaal klaar voor de zomer!

Maak je eigen draagbare LEGO kit

 

LEGO in de auto? Ben je GEK?!!! Nee hoor, 't is zelfs een heel goed idee. Zoek een leuk koffertje of doosje en ga aan de slag. Vul het dooosje met je favoriete LEGO blokken, hang een LEGO plaat aan de onderkant van het deksel et voila! Nu kan je overal met LEGO spelen!

Welkom in de funmobiel! Road trip tips voor kids.

Ontdek de pocket Loco

De allerleukste leerquiz voor onderweg!

Let's
have fun

Spelen onderweg

Installeer de leukste spelletjes op deze tablet.

Let's
have fun

Onderweg naar de zon?

Vergeet je strandspeelgoed niet voor ter plaatse!

Let's
have fun

Baby on board!

Op stap met de allerkleinsten? Get organised!

Let's
have fun

Ontdek de kleine versie van je lievelingsgezelschapsspel, om  overal onderweg te spelen. Ontdek ze allemaal >

 

Betaal veilig makkelijk en snel

03-03-2021 22:07:40 Europe/Brussels +0100