Huurvoorwaarden springkastelen

Levering In:

Springkastelen worden GRATIS geleverd & geplaatst in onderstaande gemeenten:
 
Amougies, Anzegem, Asper, Astene, Avelgem, Baaigem, Bachte, Bachte-Maria-Leerne, Beerlegem, Berchem, Bevere, Beveren-Leie, Brakel, De Pinte, Deinze, Desselgem, Deurle, D'Hoppe, Dikkelvenne, Edelare, Eine, Eke, Elene, Elsegem, Ename, Etikhove, Gavere, Gijzelbrechtegem, Gottem, Grammene, Grammene, Hermelgem, Heurne, Horebeke, Huise, Hundelgem, Ingooigem, Kaster, Kerkem, Kerkhove, Kluisbergen, Korsele, Kruishoutem, Kwaremont, La Houppe, Leupegem, Louise-Marie, Lozer, Maarke , Maarkedal, Machelen (Zulte), Mater, Meigem, Meilegem, Melden, Mullem, Munkzwalm, Nazareth, Nederename, Nederzwalm, Nieuwenhove, Nokere, Nukerke, Oeselgem, Olsene, Ooike, Opbrakel, Otegem, Oudenaarde, Paulatem, Petegem, Petegem-aan-de Schelde, Petegem-aan-de-Leie, Renaix, Ronse, Rozebeke, Rozenaken, Rugge, Ruien, Russeignies, Schorisse, Semmerzake, Sint-Baafs-Vijve, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel, Sint-Eloois-Vijve, Sint-Kornelius-Horebeke, Sint-Maria-Horebeke, Sint-Maria-Lierde, Sint-Martens-Latem, Steenbeke, Tiegem, Vichte, Volkegem, Vurste, Waarmaarde, Wannegem-Lede, Waregem, Welden, Wortegem-Petegem, Wortegem, Zegelsem, Zeveren, Zevergem, Zingem, Zulte, Zulzeke en Zwalm
 
In andere gemeenten wordt een supplement aangerekend. Neem hiervoor contact met ons op via het mailadres hierboven.
 

Aandachtspunten huur springkasteel

Kan ik een springkasteel zelf afhalen?
Een springkasteel, ballenbad,...  zelf afhalen is niet mogelijk.
 
Wat moet ik voorzien als ik een springkasteel huur?
 • Elektriciteit van 220 volt, minstens 16Amp, met verlenging tot aan de achterkant van het kasteel. Een springkasteel verbruikt een 1500 Watt/uur, ongeveer 30 Eurocent/per uur Indien er meerdere springkastelen gehuurd worden moet er spreiding mogelijk zijn op het electriciteitsnetwerk om het uitvallen van de stroom te vermijden. Bij gebruik van een verlengsnoer moet dit voldoen aan deze specificaties. Rol een verlengsnoer op een haspel steeds volledig af om oververhitting te voorkomen. De motor dient ook steeds vrij te staan. M.a.w. er mogen geen zeilen, doeken of andere voorwerpen tegen de motor kunnen aanvliegen. Deze zouden de luchtaanzuiging van de motor belemmeren.
 • Bij een stroompanne gaat het springkasteel langzaam af en moeten de kinderen het toestel onmiddellijk verlaten.
 • De doorgang naar de plaats waar het kasteel moet staan moet voldoende breed zijn. Geen trappen of andere obstakels. Een opgevouwen springkasteel is een redelijk groot, zwaar en moeilijk handelbaar pak. Als er toch trappen zijn, moet er gezorgd worden voor extra hulp, zoniet kan de verhuurder de huur nog schorsen.
 • Een springkasteel weegt al snel 100kg, grote springkastelen wegen tot 200kg en meer. Er is dus steeds nood aan minimum een tweede persoon om het kasteel dicht te vouwen en weg te bergen.
Hoe en waar plaats ik een springkasteel?
Een springkasteel moet altijd op een vlakke ondergrond geplaatst worden, bij voorkeur op een zachte ondergrond zoals gras. Het kasteel mag in geen enkel geval geplaatst worden op steenslag, op oneffen terrein of plaatsen waar puntige voorwerpen voorkomen. Houdt rekening met een ruimte van minstens 1,5 meter achter het kasteel voor de plaatsing van de motor. Bij stevige wind moet het kasteel in de grond verankerd worden. Plaats de opening van het kasteel steeds zo dat u altijd toezicht kan houden.
Voorziet u het springkasteel in uw tuin? Opgelet dan, want de meeste springkastelen zijn 1 meter breed en geraken dus niet door een deur met een normale breedte (90 cm). Voor rijhuizen kan dit een probleem opleveren.
 
Waarop moet u letten als u een springkasteel kiest?
 
Kies een springkasteel in functie van de doelgroep, eerder dan in functie van de prijs.
 • Hoeveel kinderen kunnen er verantwoord in spelen?
Wanneer u een springkasteel wil huren voor een verjaardagsfeestje thuis is een klein kasteel (4m x 4m) wellicht al voldoende. Het maximum aantal kinderen voor een springkasteel van 16 m² (4m x 4m) is 10 kinderen. Voor een springkasteel van 30 m² (5m x 6m) is het maximum aantal kinderen dat tegelijkertijd mag spelen maximaal 15.
 
 • Wat is de maximum toegelaten Leeftijd?
De maximumleeftijd varieert van 12 jaar tot 15 jaar. Bij de meeste verhuurders is 12 jaar de maximumleeftijd voor een “gewoon” springkasteel en 15 jaar voor een multiplay. Ook voor de grotere hindernisbanen is 15 jaar meestal de maximumleeftijd.
Als minimumleeftijd wordt meestal 3 jaar vermeld. Jonger kan, maar dan enkel strikt begeleid en zonder oudere kinderen in de buurt.
De maximumleeftijd wordt vooral vastgelegd om eventuele schade aan het springkasteel te vermijden.
 • Is het kasteel overdekt of niet?
 • Hebt u graag ingewerkte obstakels en/of hindernissen?
Wanneer u prijzen vergelijkt, houd dan rekening met de grootte, de afwerking (bv. met/zonder motief), geleverd met/zonder dak of dakzeil, de leveringsvoorwaarden (bv. verplaatsingskosten wel/niet inbegrepen), …
 
Is een springkasteel veilig?
 
Springkastelen zijn perfect veilig zolang u een aantal regels in acht houdt:
 • Zorg steeds voor toezicht door minstens 1 volwassene.
 • Laat nooit meer kinderen toe op het kasteel dan voorgeschreven.
 • Laat geen kinderen toe die ouder zijn dan de toegelaten maximum leeftijd.
 • De springkastelen niet betreden met schoeisel.
 • Het is niet toegelaten aan de muren en dwarsbalken van het kasteel te hangen.
 • Laat geen extra speelgoed, scherpe voorwerpen, snoep of drank toe op het kasteel.
 • Springkastelen zijn gemaakt voor kinderen, niet voor volwassenen of dieren !
 • Het springkasteel dient te worden geplaatst op een vlakke, zachte ondergrond vrij van alle scherpe objecten (stenen, glas…).
 • Bij voorkeur op gras installeren. Indien het kasteel op vraag van de huurder toch op een harde ondergrond dient geplaatst te worden, zorgt de huurder zelf voor het nodige materiaal om het kasteel vast te zetten
 • Rond het springkasteel moet minstens 1 meter loopruimte voorzien zijn.
 • Er mag niet gegeten worden in het springkasteel!
 • Indien het springkasteel achteraf grondig gereinigd dient te worden door overtreding van de regels, dan worden de kosten doorgerekend aan de huurder!
Wat moet ik doen bij slecht weer?
 
Bij een korte bui laat u het springkasteel gewoon opgeblazen in de regen staan. Bij een langere regenperiode laat u het kasteel best af en legt u het op een droge plaats. Nadien blaast u het gewoon droog. De kleine luchtbelletjes die je ziet in een vochtig springkasteel is de lucht die uit de naden ontsnapt.
Laat een springkasteel nooit in afgelaten toestand in de regen liggen. Indien het springkasteel niet opgeblazen is bij regen: water aflaten, muren en torens naar binnen plooien en het springkasteel dubbelvouwen zodat er niet te veel water kan inlopen.
Bij naderend onweer moet het kasteel zo snel mogelijk dicht geplooid en opgeborgen worden.
Om het springkasteel sneller af te laten kunt U een eventuele tweede tube openen.
Het kasteel nooit aflaten als er nog kinderen in het kasteel aanwezig zijn.
 
Hoe zit het met de verzekering?
De huurder is aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen. Het is aan te raden een extra verzekering af te sluiten.
 
Bij Annulatie /problemen
Bij annulatie  dient er 50% van de totale huurprijs betaald te worden als schadevergoeding voor de verbroken huurovereenkomst.  Bij technische problemen moet altijd de verhuurder steeds gecontacteerd worden op het ogenblik dat het probleem zich stelt en niet nadien bij het ophalen van het springkasteel.
 
Terug naar verhuur

Betaal veilig makkelijk en snel

07-03-2021 09:34:30 Europe/Brussels +0100