Pimp it!

 

Tinneke Segers (28) is grafisch ontwerpster en illustratrice bij een reclamebureau in Herent. Al van jongs af aan verzamelde ze interessante materialen, stofjes en papier om mee aan de slag te gaan in haar schetsboek. Haar handelsmerk zijn pagina’s vol knip- en plakwerk gecombineerd met creatieve illustraties. Tinneke’s motto? “Don’t grow up, it’s a trap!”

We vroegen Tinneke om voor ons een pennenzak te pimpen. Het creatieve materiaal dat we haar voorschotelden, inspireerde haar meteen tot dit superleuke voorbeeld.

Doe mee aan de pimp it fotowedstrijd en win!

Wil je kans maken op een knutselpakket vol hebbedingen? Pimp één van je schoolaccessoires en deel het resulaat met ons.

Doe mee

Het wedstrijdreglement vind je hier >

De inzendingen:


 

DIY: pimp je pennenzak

1. Inspiratie

“Voor je start heb je natuurlijk wat inspiratie nodig. Zelf ga ik vaak op zoek op Pinterest om wat ideetjes op te doen. Ik heb hem ook als app op mijn telefoon staan, elke vrije minuut gebruik ik om wat rond te kijken. Verslavend!”

2. Het ontwerp

“Ik begin graag te schetsen met potlood of balpen. Moest je niet tevreden zijn, kan je het snel even afwassen, laten drogen en opnieuw beginnen. Als je de tekening van je dromen hebt, overtrek de lijnen dan met een zwarte alcoholstift. Dit is je basisontwerp.”

3. Kleur

Inkleuren op stof is niet zo makkelijk als op papier. Je trekt het stofje best strak, zo krijg je het beste resultaat. Ik gebruik graag verschillende materialen en texturen door elkaar, dat geeft een verrassend effect. Hier combineer ik stiften met verf en glitters. Ik gebruik een fijn penseeltje om precies te kunnen werken. Een goeie tip: rechtshandigen beginnen links, linkshandigen beginnen rechts. Geef elke kleur de tijd om te drogen, anders maak je vegen.

4. De afwerking

Na het inkleuren werk je de pennenzak af naar jouw eigen smaak. Ik heb kleurrijke vleugelpinnen in verschillende vormen gebruikt. De achterkant kan je wit laten zodat je klasgenoten hun kribbel kunnen zetten, een leuke herinnering voor later!

De keuze van Tinneke: 10 onmisbare items voor je gepimpte pennenzak

1. Glitterset

Neem wat lijm op een fijn penseeltje, dop deze royaal in een potje met glitters, aanbrengen en laten drogen. Deze glitters blijven ook op stof goed plakken en geven een leuk effect!

2. Knutsellijm

Deze lijm is heel makkelijk te bewerken als hij nog niet droog is dus kan je makkelijk corrigeren. Zo kan je je creaties steeds verder ontwikkelen terwijl je al bezig bent. Handig als je tijdens het knutselen nog op een leuk idee komt.

3. Penselen

Ik werk graag met fijne penselen, dat geeft me veel controle over de details. Ik spoel ze onmiddellijk uit als ik klaar ben, dan zijn ze weer zo goed als nieuw voor een volgende knutselsessie.

4. Viltstiften

Kan je ook op papier gebruiken én ze zijn uitwasbaar.

5. Plakkaatverf

De verf droogt snel en ze zijn ook uitwasbaar.  Een beetje knoeien mag. Ik laat de kleuren graag door elkaar lopen als ze nog nat zijn, zo krijg je weer nieuwe tinten.

6. Vleugelpinnen

Je ziet ze niet zo vaak, ze zijn dus superorigineel. Prik ze in de stof, plooi de 2 uiteinden aan de binnenkant vast en klaar!

7. Parelset

Als je je pennenzak nog meer wil pimpen kan je er ook pareltjes aannaaien. Door de doorzichtige draad maak je mooie kleurrijke rijtjes van meerdere parels, of naai ze in figuurtjes op de stof.

8. Zwarte stift

Goed om harde zwarte lijnen te tekenen. Let op want deze stift is niet uitwasbaar.

9. Diamantjes

Een beetje ‘bling bling’ kan nooit kwaad. Het is opvallend en echt iets voor meisjes. Een beetje lijm op de achterkant en blinken maar!

10. Kaft

Als je klaar bent met de pennenzak, kan je ook deze kaft op dezelfde manier onder handen nemen. Zo heb je meerdere items in dezelfde stijl, helemaal van jou alleen.

 

Betaal veilig makkelijk en snel

19-04-2021 18:27:23 Europe/Brussels +0200