zwembadfilter kiezen

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Zwembadfilters kan je onderverdelen in zandfilters en patroonfilters. Een zandfilter heeft als voordeel dat er veel nauwkeuriger gezuiverd kan worden. Bij een patroonfilter houdt het filterpapier enkel grof vuil tegen. Met dit type is het dan ook moeilijk om algengroei tegen te gaan.

Afhankelijk van het volume (aantal liter water dat in je zwembad kan) is het ene filtertype meer geschikt dan het ander. Zo zijn patroonfilters perfect geschikt voor kleinere zwembaden waar enkel gekozen wordt voor filtratie. Zandfilters daarentegen, kan je op elk mogelijk zwembad aansluiten en bieden alle mogelijkheden qua verwarming.

Hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van elk filtertype, geformuleerd door onze zwembadexpert:

patroonfilter

Patroonfilters: doen wat het moet!

Een patroonfilter vind je vaak terug bij kleinere zwembaden of bij de baden van de merken Intex en Bestway. Deze zijn inbegrepen en zorgen voor een standaardfiltratie van het water. Qua kracht zijn ze helaas wel beperkt, dus de enige optie voor verwarming is elektrisch.

Patroonfilter: de voordelen op een rij

  Eenvoudig aansluiten

  Standaard inbegrepen

  Lagere prijsklasse

  Filtratie veel minder fijn dan bij een zandfilter

  Aansluiten van een warmtepomp is niet mogelijk

  Patronen zijn heel snel verzadigd
 

Hoe werkt een patroonfilter?

zandfilter

Zandfilters: betrouwbare filtratie.

Een zandfilter is een van de beste aankopen voor je zwembad als dit er niet standaard bij zit. Je water wordt beter gefilterd, je debiet stijgt waardoor je een warmtepomp kan doen draaien en de mogelijkheden voor het onderhoud van je zwembad nemen toe.

Zandfilter: de voordelen op een rij

  Betere filtratie

  Eenvoudig aansluiten

  Minder onderhoudsproducten nodig

  Sterke pomp voor betere circulatie

  Warmtepomp aansluiten perfect mogelijk

  Enkel bij grotere zwembaden standaard inbegrepen
 

Hoe werkt een zandfilter?


Welke opties heb ik om een verwarming aan te sluiten?

De juiste filter bepaalt niet alleen de zuiverheid en kwaliteit van je zwembadwater, maar geeft meteen ook weer welke mogelijkheden je hebt als je het water wil verwarmen. Afhankelijk van het volume van je zwembad, budget en ecologische overwegingen maak je je keuze. Een warmtepomp is in aankoop wat duurder, maar zal je elektriciteitskosten beperken door de efficiëntie. In tegenstelling tot een elektrische verwarmer, waar je rekening op het einde van de zomer best hoog kan liggen. Meer informatie hierover vind je in hoofdstuk 3 van de zwembadgids.

Bij Fun heb je volgende drie opties voor verwarming:

Lees de volledige zwembadgids

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

28-10-2021 18:31:34 Europe/Brussels +0200