zwembad kiezen

grootte van je tuin

Alles begint bij de plaats die je in je tuin vrij hebt voor je zwembad, want dat bepaalt uiteraard de grootte en vorm van je bad.

Denk ook goed na of je de beschikbare ruimte enkel wil gebruiken voor het zwembad en of je  er later nog een andere filtratie of verwarming aan wil toevoegen. Die laatste twee nemen namelijk ook wat plaats in.

Een snelle tekening op schaal van je (nieuwe) zwembadinstallatie in de tuin kan wonderen doen!

Als je een kleine stadstuin hebt.

Wij adviseren een rechthoekig zwembad dat je kan afbreken als het kouder wordt:

 • Deze nemen in m² minder plaats in dan bijvoorbeeld een rond model.
 • Je kan het zwembad op- en afbouwen wanneer je wil en gemakkelijk opbergen.
 • Deze worden in een doos geleverd. Extra handig als je geen oprit of garage hebt.

Als je een normale tuin hebt.

Je hebt meer keuze en kan gemakkelijk kiezen voor een rond zwembad. Zelfs een extra stevig metalen bad behoort tot de mogelijkheden:

 • De ronde vorm biedt meer stabiliteit voor de zwembadwand.
 • Er zijn meer opties in afmetingen, merken en afwerkingsmaterialen.
 • Bij grotere modellen zit standaard een zandfilter waarmee verwarmen later makkelijker wordt.

Als je een (heel) grote tuin hebt.

Dan zijn alle opties mogelijk voor jou:

 • Grote, rechthoekige of ronde zwembaden
 • Je kan je bad laten ingraven
 • Professioneel advies van onze installatiedienst die jouw bad ook kan opzetten of inbouwen.

voor wie

Even belangrijk is de vraag wie het zwembad het meest gaat gebruiken. Zijn het je jonge kinderen die willen ravotten en ploeteren of ben je zelf op zoek naar een ontspannende, verfrissende duik in alle rust en comfort?

Kinderzwembaden zijn perfect voor peuters, kleuters en jonge kinderen. Ze hebben een lage boord, zijn op alle manieren getest op kindveiligheid en hebben vaak een leuk thema met erg veel speelwaarde.

Opbouwzwembaden zijn perfect voor gezinnen met kinderen die al wat ouder zijn. Ze kunnen al zwemmen en hebben graag een groter zwemgebied. Met een metalen wand staat er ook een stevige structuur. Ideaal als er nog andere kinderen uit de buurt komen spelen.

De fervente zwemmers kunnen zich richten op de grote opbouwzwembaden in metaal of hout. Zelfs een ingegraven model behoort tot de mogelijkheden. Wie kinderen heeft denkt best ook na over een zwembadalarm.

jouw budget

Een duidelijk beeld op je budget is bij de aankoop van een zwembad onontbeerlijk. Het zwembad aankopen is een ding, maar er komen uiteraard nog extra kosten bij kijken:

 • Het klaarmaken van de tuin, want een egale ondergrond is onmisbaar.
 • De aankoop van onderhoudsproducten.
 • Als je wil verwarmen met een warmtepomp heb je een zandfilter nodig (als die niet standaard bij je zwembadpakket zit).
 • Extra zeilen en reinigingsmateriaal zodat je zwembad en water langer proper blijven.

Je ziet dat er heel wat extra bij komt kijken. Met deze zwembadgids leren wij je wat je exact nodig hebt, aan de juiste prijs en met het advies van onze zwembadexperts.

Zwembadsoorten

Hieronder heb je een overzicht van alle mogelijke zwembaden binnen het assortiment van Fun. Zo kan je, op basis van de drie bovenstaande vragen, kijken wat mogelijk is en wat je voorkeur wegdraagt. 

Belangrijk: wie een zwembad wil ingraven, gaat best op zoek binnen de metalen zwembaden. Deze zijn hiervoor het meeste geschikt. De houten zwembaden zijn duurder in aankoop door het houten buitenframe, dus het zou zonde zijn om die in te graven.

 

Kinderzwembad 

Een kinderzwembad is de ideale start voor je baby of peuter om zijn of haar eerste waterstapjes te zetten. Tijdens een warme zomerdag kan het ook een meer dan welgekomen verfrissing zijn.

Ben je eerder op zoek naar een groter kinderzwembad, dan raden we de Intex modellen aan.

Kinderzwembaden

 

Opblaasbaar zwembad

Een opblaasbaar zwembad plaats je snel en eenvoudig in je tuin. Op die manier kan het waterplezier snel van start gaan!

Opblaasbare zwembaden

Metalen zwembad

Met een metalen model kies je voor een sterk zwembad. Door het frame en de sterke wanden zijn de stevigheid en stabiliteit van je zwembad verzekerd. De bekendste modellen zijn de Gré en Vogue zwembaden. Met deze types zit je zeker goed wat betreft het aspect kwaliteit!

Metalen zwembaden

 

Houten zwembad

Houten zwembaden worden vaak gekocht als opvolger van een Intex of Bestway model. Het is mogelijk om een houten zwembad zowel inbouw als opbouw te plaatsen in je tuin. Esthetisch ziet een houten zwembad er ook gewoon goed uit.

Houten zwembaden


Zwembadmerken

Momenteel zijn er vier balangrijke merken. Intex en Bestway hebben zowel kinderzwembaden als opbouwzwembaden. Wie iets steviger wil, gaat beter naar de kwaliteit van Gré over. Voor wie echt de absolute top onder de opbouw of metalen baden wil, gaat resoluut voor een Vogue.

 

Intex zwembad

Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop en degelijk model, dan zit je met een Intex zwembad goed. Intex baden kunnen zeer snel opgezet worden en er is keuze voor zowel de jongere als de iets oudere kinderen

Intex zwembaden

 

Bestway zwembad

Ook met een Bestway zwembad haal je een goedkoop en degelijk zwembad in huis. Er zijn verschillende formaten, maar met een Steel Pro zwembad kan je zeker al enkele jaren verder.

Bestway zwembaden

Gré zwembad

Verhoog het zwembadgevoel met een Gré zwembad. Gré baden kunnen in de tuin ingebouwd worden en kan je perfect laten overwinteren.

Op zoek naar een ovalen model? Hou er rekening mee dat er steunberen nodig zijn die het zwembad stevig houden wanneer deze gevuld is met water.

Met een Gré zwembad zit je goed wanneer je voorkeur uitgaat naar een permanent zwembad aan de gunstigste prijs.

Gré zwembaden

 

Vogue zwembad

De gebruikte materialen bij Vogue zwembaden zijn van hoge kwaliteit. De dikke metalen wand en stevige omranding zorgen ervoor dat een Vogue zwembad lang meegaat. Soms tot meer dan twintig jaar. Je kan dit type ook perfect inbouwen.

Vogue zwembaden

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

19-09-2019 10:33:58 Europe/Brussels +0200
fun master