welke zwembadverwarming

Wat zijn de opties?

Er zijn een aantal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij de keuze van je zwembadverwarming. Zo kom je snel te weten welk type verwarming het best bij jou past en voldoet aan je verwachtingen.

De eerste belangrijke stap om bij stil te staan is het volume van je zwembad. Sommige verwarmingstypes zijn namelijk niet geschikt voor grotere zwembaden, andere zijn dan weer perfect voor kleinere baden. Ook het merk en type van je zwembad spelen een rol. Bovendien kan je enkel nadenken over verwarming als je zwembad een filtersysteem heeft.

Onze zwembadspecialisten leggen hieronder de drie mogelijkheden uit en geven meteen een antwoord op bovenstaande vragen.

Tip: De warmte vasthouden met een zomerzeil

Een zomerzeil is onmisbaar voor elke zwembadeigenaar.

  1. Het houdt de warmte in het water als je niet aan het zwemmen bent.
  2. Bovendien zijn ze altijd donkerblauw, wat het wateroppervlak kan opwarmen tijdes hete zomerdagen.
  3. Extra handig, ze vangen ook grof vuil op, dus als je het zeil voorzichtig wegneemt, bespaart jou dat een stofzuigbeurt.

Belangrijke opmerking: een zomerzeil drijft in het zwembad met enkele centimeters speling tot de rand. Schrik dus niet als je je zomerzeil in je bad legt. Een afdekzeil, daarentegen is groter in diameter en komt tot over de rand van het zwembad.

Naar de zomerzeilen

zwembad zomerzeil

Lees de volledige zwembadgids

Het ruimste assortiment

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

03-08-2021 06:10:46 Europe/Brussels +0200